joi, 14 iulie 2011

HRI GREEN BASE - Pastila pentru combaterea aciditatatii

Prezentare: Adeseori, in spatele bolilor nu se afla agentii patogeni ci hiperaciditatea. Cea mai frecventa cauza a hiperaciditatii este alimentatia necorespunzatoare. Consumam cantitati prea mari de alimente de origine animala care produc aciditate (carne, cascaval, oua), bem prea multe bauturi acide (cafea, ceai, bauturi alcoolice), respectiv introducem o cantitate mare de glucide in organism. In afara de acestea, fumatul si stresul produc la randul lor aciditate.
Acidificarea cauzeaza o gama larga de probleme de sanatate. Cand echilibrul pH al organismului nostru se rastoarna, trebuie sa facem fata mai multor probleme, ca de exemplu tulburari digestive, depresie, oboseala, osteoporoza, tensiune arteriala ridicata, diabet zaharat, cancer, obezitate.
Restabilirea echilibrului pH necesita un regim alimentar corect. Aceasta inseamna ca trebuie sa consumam alimente alcalinizante (legume, fructe cu un continut redus de zahar etc..), si o mare cantitate de apa.
Substante active: Iarba de ovaz verde, iarba de grau verde, iarba de lucerna, frunza de urzica, radacina de brusture.
Administrare: pentru adulti 1 capsula de 3 ori de zi.
Pretul: 75 lei
Componente: 
Radacina contine inulina (chiar si 45%), mucoasa, substanta amara (lactoni sescviterpenici) si acizi organici.
Medicii naturisti din intreaga lume cunosc de mai multe secole ca purifica foarte eficient sangele, este un bun diuretic, si dizolva piatra biliara si de rinichi. Este componentul unor amestecuri care imbunatatesc metabolismul. S-a aratat ca inulina, principala componenta a radacinii de brusture are un efect terapeutic demn de luat in seama. Fortifica organele, si prin continutul natural de zahar ajuta la reglarea metabolismului zaharului.
Inulina este o fibra alimentara naturala care se gaseste in legume, si este substanta nutritiva a bacteriilor intestinale utile, restabileste echilibrul florei intestinale. Pe langa hranirea si mentinerea florei intestinale favorabile, inulina are un efect benefic asupra valorii pH a intestinului si asupra volumului scaunului. Odata cu scaderea valorii pH a intestinului, creste solubilitatea mai multor saruri minerale vitale, si prin aceasta se imbunatateste si alimentarea organismului cu calciu si magneziu.
Inulina introdusa in organism pune capat constipatiei si creste frecventa scaunului. Astfel se scurteaza timpul de tranzit al continutului intestinal, ceea ce impiedica posibilitatea producerii si absorbtiei metabolitilor toxici.
Frunzele si radacina urzicii sunt folosite in scop terapeutic. Radacina contine steroli, lignani si polimeri de proteine polizaharide. Frunzele de urzica si iarba contin flavonoide, acid cinamic, substante minerale, acid ascorbinic, acid formic, iar perii acetil-colina, histamina si serotonina.
Ca ceai medicinal are un domeniu larg de utilizare, este intaritor general, curata sangele, este diuretic, mai mult, s-a demonstrat ca are un efect benefic impotriva cistitei, reumatismelor, artritei, bolilor de piele, caderii parului, tensiunii arteriale ridicate, gastritei. Primavara, ceaiul de urzica este folosit de foarte multi oameni ca parte a curelor de curatare a sangelui, deoarece spala bine rinichii si elimina nisipul si pietrele din rinichi, dar este bun si pentru prevenirea acestor afectiuni. Ca baie de sezut se foloseste pentru tratarea hemoroizilor, iar in forma de compresa pentru eruptiile cutanate. Ca utilizare externa este foarte bun pentru prevenirea caderii parului si a matretii, respectiv impotriva seboreei. Continutul de acid silicic intareste tesuturile conjunctive, unghii, bulbii de par. Radacina urzicii (Urticae radix) este folosita in tratarea prostatei din cauza continutului ei de beta-sitosterin, creste cantitatea urinei, scade volumul prostatei. Decoctul este folosit extern impotriva caderii parului si matretii sau ca apa de baie impotriva reumatismelor.
Iarba de grau detoxifiaza si creste nivelul de energie. E o sursa perfecta de proteine, contine intr-o proportie corespunzatoare toate aminoacidele esentiale. Este unul dintre sursele cele mai bogate de vitamine A. Are efect alcalinizant, cu un continut ridicat de calciu, magneziu si potasiu. Este bogata intr-o proportie egala in vitamine E, F, K si B. Contine saptesprezece tipuri de aminoacizi, printre care si opt tipuri pe care organismul nu poate produce in sine. Datorita continutului mare de clorofila ajuta la tratarea anemiei, imbunatateste circulatia sangelui si alimentarea cu oxigen a celulelor si tesuturilor.
Are un continut semnificativ de B17 (laetril), care poate distruge celulele canceroase fara afectarea celulelor sanatoase. Vitamina B-17 prezenta intr-o cantitate corespunzatoare impiedica functionarea substantelor care declanseaza transformarea canceroasa a celulelor. Este folosit in tot mai multe locuri ca metoda alternativa in forma de injectie. Dar ce este de fapt vitamina B-17? Dr. Ernst T. Krebs cel tanar a izolat in 1950, dupa mai multi ani de cercetare, o noua vitamina, pe care la notat cu numarul de B 17 si l-a numit Laetril. Practic, acest compus se gaseste in samburele tuturor fructelor. Acest factor se gaseste in mere, caise, prune, mandarina si alte asemenea fructe; nu de putine ori intr-o concentratie ridicata de 2-3 %.
Iarba de ovaz contine derivate de acid silicic in concentratii mari, acestea formeaza in urina coloide de protectie, care impiedica secretia acidului uric si protejeaza sistemul genito-urinar. Duce la scaderea nivelului de acid uric din sange, putand fi folosit in tratamentul complementar al reumatismelor si al artritei. Ajuta la restabilirea nivelului de glucoza din sange. Consumarea ovazului are efect detoxifiant si duce la scaderea nivelului de colesterol din sange. Beta-glucanul, care se dizolva in apa, leaga colesterolul si astfel se elimina in mod continuu din organism. Cu decoctul plantei dezvoltate se trateaza depresia, lipsa de estrogen caracteristica menopauzei, raceala, slabiciunea provocata herpes zoster, scleroza multipla. Ceaiul este folosit la tratarea anxietatii, a problemelor gastrice, a tulburarilor de somn, depresie. Este recomandat pentru completarea tratamentelor reumatismelor sau artritei. Intareste sistemul nervos, este anxiolitic si are efect antidepresiv. Ovazul este o sursa importanta de fibre solubile si insolubile in apa. Aceste doua proprietati opuse faciliteaza activitatea intestinala. Fibrele alimentare din ovaz care nu se dizolva in apa cresc viteza de trecere a alimentelor si de aceea substantele toxice se absoarba intr-o masura mai mica, se elimina din organism mai repede. Una din cauzele principale ale bolilor intestinului gros este alimentatia saraca in fibre.
Alcalnizeaza puternic si ajuta in rezolvarea oricarei probleme de sanatate, care este legata de cantitatea excesiva de acid gastric sau de membrana mucoasa deteriorata a stomacului si intestinelor. Continutul sau de calciu legat organic se integreaza foarte bine in organism, de aceea, lucerna este potrivit pentru intarirea oaselor si dintilor, ca si pentru prevenirea osteoporozei, respectiv pentru incetinirea procesului acestuia.
Pe langa multiplele vitamine, lucerna contine si acid-L succinic care conform unor date incetineste procesele de imbatranire ale organismului.
Continutul de fier organic al lucernei se absoarbe perfect, constituind un ajutor foarte important pentru multe femei care se confrunta cu lipsa de fier. Este o sursa excelenta de fibre, prin utilizarea ei regulata se poate preveni sau trata constipatia.
Partea lucernei care creste peste pamant, frunzele ei au un continut bogat de beta-carotina, vitamine B, C, D, E si K, contin potasiu, fier, calciu, iod, cupru si fosfor, respectiv saruri minerale si clorofila.
Lucerna are un continut bogat de vitamina U, care este capabil sa restabileasca sanatatea mucoasei membrane deteriorate a stomacului si intestinului. Faciliteaza absorbtia carbohidratilor, proteinelor, calciului si a fierului, precum si absorbtia si integrarea in organism a mai multor oligoelemente. Contine in doze mari mai multe tipuri de vitamine solubile in grasimi. Pe langa acesta gasim in ea opt feluri de enzime esentiale.
Poate fi utilizat in mod avantajos in cele mai multe tulburari gastrice acute si cronice.
Are un efect benefic in cazul inapetentei, balonarii si ulceratiilor. Datorita continutului de vitamina U poate fi folosit foarte bine in tratarea ulcerului peptic. (Ulcerul peptic se formeaza in esofag, stomac sau intestin, dupa ce membrana mucoasa este atacata de lichidul gastric, si la locul respectiv al aparatului digestiv se formeaza rani.) In acest caz lucerna neutralizeaza acidul gastric.
Este un bun laxativ, un diuretic si antipiretic natural. Poate fi eficient si impotriva gusei.
Datorita continutului ei de vitamina K protejeaza impotriva hemofiliei, modereaza pierderea excesiva de sange la menstruatie, poate ajuta in cazul sangerarii nasului, deoarece imbunatateste coagularea sangelui.
Intareste sistemul imunitar, incetineste procesele de imbatranire, creste performanta fizica si vitalitatea, imbunatateste somnul.
Poate fi folosit in tratarea infectiei vezicii si a prostatei. Este un diuretic usor si astfel poate fi un bun ajutor celor predispusi la edeme. Are un efect benefic asupra durerilor articulare si reumatice.
Ajuta lactatia. Datorita continutului de substante active antifungice, poate fi utilizat impreuna cu bacteria intestinala prietenoasa, acidofilus.
Pretul: 75 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu